Velkommen til DanWEC - Danish Wave Energy Center. En del af Hanstholm.
Nyheder · Billeder og video · Nyhedsservice · 

Turisterne er vilde med at høre om bølgeenergi i Hanstholm

Oprettet dato: 15. oktober 2012

Omkring 500 turister har foreløbig været med på en guidet tur på bølgeanlægget i år - aktiviteten er netop blevet forlænget året ud

 

Fascinationen af den enorme energi, der er gemt i havets bølger, står klart i ansigterne på de turister, der tager imod tilbuddet om en guidet tur som ’bølgeturister’ i Hanstholm.

 

”De fleste bliver overrasket og imponeret over de muligheder, der ligger i bølgerne som leverandør af en del af fremtidens vedvarende energi. Og så er det jo altid spændende at få lov at kigge ind i en ellers lukket verden,” siger Christian Grant, der er turistfører i Hanstholms satsning på ’bølgeturisme’.

 

 

Den lukkede verden, der nævnes, er bølgekraftanlægget ’Wave Star’, som åbnes for særlige turistbesøg og som virkelig illustrerer de muligheder, der ligger i at udnytte energien i bølgerne. Foruden besøget på ’Wave Star’ omfatter den guidede tur et lille foredrag i udstillingspavillonen ved Roshage-molen, hvor detaljer og perspektiver i Hanstholms satsning på bølgeenergi er forklaret på en plancheudstilling. Her fortælles desuden lidt historie om Hanstholm Havn og havnens udviklingsplan med specielt fokus på bølgeenergi, før turisterne via den 290 meter lange gangbro føres ud på ’Wave Star’.

 

Hen over sommeren har omkring 500 turister deltaget i en guidet tur – og det er netop besluttet at forlænge aktiviteten i resten af 2012. Foruden turister tilbydes rundvisningerne også til bl.a. virksomheder, skoler og delegationer af fagfolk, som vil vide mere om planerne for at opbygge et egentligt udviklingscenter for bølgeenergi i Hanstholm.

Thy Erhvervsforum står for arrangementerne, der er sponsoreret via et tilskud fra LAG-midlerne samt Thisted Kommune.

 

En rundvisning kan bookes HER

Prisen på kr. 50,- pr. person dækker en 1 ½-2 times rundvisning samt en kop kaffe/kakao.

 

 

» Guidede ture // Guided tours // Führungen

             
Genveje:  

Om DanWEC

Formål

For bølgekraftudviklere

Nyheder og presse

 

   

Aktiviteter

 

Links

   
DanWEC
Thyparken 10
7700 Thisted
Tel. +45 61 14 00 99
info@danwec.com